inkoopalgoritme
inkoop
algoritme


Inkoop wordt een elektronisch algoritme.
En niet alleen inkoop...

Deze pagina is een ontwikkelplatform.

Welk gedrag wordt er van ons vereist als algoritmen het denkwerk doen?
Wat zijn nou eigenlijk precies zaken als blockchain, Internet of Things, deep learning?
Wat is de rol van de mens in een wereld die geregeerd wordt door (big) data?
Kunnen algoritmen gevoelens hebben en onlogische, menselijke trekjes krijgen?
Hoe ziet je werk eruit als het systeem beter en sneller beslissingen neemt dan jij?
Wat is een algoritme eigenlijk?

2018 is het jaar waarin de digitoekomst meer dan ooit een rol gaat spelen in ieders leven.
Onze omstandigheden, familiebanden, en carrières worden steeds verder gedigitaliseerd en gedomineerd door technologische ontwikkelingen. Kennis wordt gedecentraliseerd, digitale netwerken groeien exponentieel en onbewuste, machine gestuurde algoritmes grijpen steeds geavanceerder in op ons bestaan. Privacy is een mythe.

Het
middagcongres dat ISO4YOU in maart 2018 organiseerde was inspirerend, dynamisch en interactief. De deelnemers (vooral ook niet-inkopers) gaven samen richting en vorm aan hun antwoorden. Zij hebben niet stilgezeten. De enige rollen die toekomstbestendig zijn worden bezet door de oerproducent en de consumens. Alle andere (inkoop)rollen (inkoper, verkoper, jurist, materiedeskundige, risicomanager, planner, adviseur, manager XYZ) kunnen nu al direct vervangen worden door hyper intelligente, zelflerende systemen, die veel beter dat mensen in staat zijn om de juiste (meest winstgevende) beslissingen te nemen. Daarbij niet gehinderd door empathie, ethiek of zoiets als 'twijfel'. De spelers die overblijven blinken uit in regievoering, het vermogen om anderen te beinvloeden, zelfbewustzijn (geweten), systeemdenken en autonomie,

Wat blijft er van JOUW functie over?
Hoe ziet jouw werk er morgen uit?
Blink jij zelf uit als regisseur, beinvloeder, als zelfbewuste, autonome systeemdenker, of wordt je geleefd door de waan van vandaag?

Mensen maken nauwelijks gebruik van systemen bij het nemen van beslissingen. Mensen besluiten op basis van hun gevoel. Dat weten intelligente systemen ook. In de #toekomst (morgen) gaan die systemen ons gevoel bepalen en dus voor ons beslissen. Het menselijke #algoritme (jij, ik) is niet in staat om autonoom en zelfbewust de zin van het leven te bepalen en te bereiken. Die stap wordt dus overgeslagen.


Laat u verrassen. Maar niet door de toekomst.

Kijk maar eens naar deze documentaire (Yuval Harari en Kevin Kelly).


Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Iedere eerste en derde vrijdagmiddag van de maand organiseren wij kostenloze open workshops: Keukentafeltoekomstscenariosessies. Aanmelden wordt op prijs gesteld.


 


inschrijven voor onze workshops en trainingen
(c)2018 InkoopAlgoritme is een initiatief van  www.iso4you.nlContact


karres bv - orionlaan 17 - 1223ac hilversum  NL - KvK 62119001 - tel +31 651 473969 - info@karres.nl