FLEXYSTONE

Karres BV is de vertegenwoordiger van STONE EXPERT uit Italië. Wij leveren systemen voor natuursteen en bestrating. FLEXYSTONE voegvulling is flexibel, sterk, duurzaam en waterdoorlatend. De gepatenteerde producten zijn ontwikkeld door een meester-stratenmaker uit Noord Italië, Francesco Avi.

FLEXYSTONE is ontwikkeld voor aanleg en herstel van bestratingen, waaronder klinkers, natuursteen, beton, etc. De voegen zijn permeabel (voeren water af), duurzaam (lateraal verband, meer dan 20 jaar lang goed bestand tegen veeg/zuigmachines, strooizout en zwaar verkeer ook op rotondes) en flexibel (dus geen verzakkingen en eenvoudig te openen en weer dicht te maken bij K&L werk en beschadigingen), onkruidvrij en snel aan te brengen (binnen 24 uur kan de weg weer open, en zelfs eerder…). Een ecologisch en schoon alternatief voor bitumineuze, epoxy of cementgebonden voegvullingen.

In Italië wordt FLEXYSTONE (voegmiddel – voegzand, vloeibare kunsthars, verwerkingsmethode) al 20 jaar gebruikt, bijvoorbeeld in Vaticaanstad bij een project van 15.000 m2 historische verharding. Het product veroudert niet en de voeg blijft (als het goed is aangebracht) minimaal 20 jaar probleemloos op zijn plek. Het kan verwerkt worden bij lage en zeer hoge temperaturen.

FLEXYSTONE is een monocomponent van polyurethaan sealing (kunsthars die geïnjecteerd wordt) en speciaal grind, leverbaar in diverse kleuren. Het verhoogt de prestaties (sterker, permeabel, esthetisch), decimeert onderhoudskosten en mitigeert risico’s (breuk, losliggen, werk aan K&L).

Het product hardt vanzelf uit onder invloed van vocht en is na circa 8 uren sterk genoeg om over te rijden met zwaar verkeer. Voor speciale projecten maken wij aangepaste producten naar de wensen van de klant en/of volgens de eisen bij de verwerking. Omdat het juist verwerken (droog!) van cruciaal belang is voor het resultaat, moeten de stratenmakers een training volgen en gecertificeerd worden. Vakmanschap is vereist. Daar verbinden wij onze naam aan: STONE EXPERT.

FLEXYSTONE is bedoeld voor publieke werken (wegen, rotondes, pleinen), tuinen, opritten en terrassen. Het systeem vraagt om vakmanschap van de stratenmaker en is dus geen consumentenproduct. Wij verzorgen voor ieder project de proeven, opleiding/certificering van de stratenmakers voor en tijdens het werk, de materialen (speciaal inveeggrind, kunsthars, kit) en het materieel. De kwaliteit van de flexibele, onderhoudsvrije voeg is daardoor gegarandeerd.

De additionele kosten zijn +/- 25 €/m2, exclusief trainingen, proeven, toezicht en reiskosten. De reductie in onderhoudskosten (LCC) maakt deze systemen ook economisch bijzonder interessant. Onze specialisten denken mee van ontwerp tot en met oplevering.

Naast FLEXYSTONE bieden wij een breed spectrum van producten, zoals Flexycristal, Flexybeton, Flexyrepair and from our premix line: Sandfix-14, Xsand and Colorfiller. NoSound en Silstone zijn harsen voor respectievelijk het geluid- en geurloos maken van (rammelende) putdeksels en voor het maken van dilatatievoegen (zowel binnen als buiten) en verticale voegen bij onder andere natuursteen wanden. Eventueel leveren wij vanuit Italië split (gravel) in diverse kleuren. Kijk voor meer informatie en tutorials op de internationale website.

https://www.flexystone-europe.com/

Uw contactpersoon is ing. Menno Karres
T +31 6 51 47 39 69
E info@karres.nl